Woodclinic is een jong bedrijf. De oprichters, Jochum Kortbeek en
Koen Snitjer, leerden elkaar kennen op het hout & meubileringscollege in Amsterdam. Toen zij in het tweede leerjaar als duo een stoel moesten ontwerpen, bleken ze elkaars perfecte aanvulling en uitdaging. Niet alleen verliep de samenwerking goed, ook het eindresultaat mocht er zijn. De keus om deze samenwerking voor te zetten en het product door te ontwikkelen was dan ook snel gemaakt.
 
Binnen Woodclinic wordt een combinatie gemaakt van ambachtelijk vakwerk en eigentijds ontwerpen. Door middel van ervaring en expertise wordt, in samenspraak met de toekomstige eigenaar van het meubel, een functioneel, duurzaam en mooi vorm gegeven product gerealiseerd. Dit product kan uiteenlopen van een op zichzelf staand meubel tot compleet ingebouwde interieurs.
 
 Op dit moment is Woodclinic bezig met het realiseren van een complete meubellijn; de M-serie. Het concept binnen deze serie is het samen brengen van de tegenpolen, ambacht en serieproductie. Ieder meubel in de lijn komt in twee varianten: een ambachtelijke handgemaakte uitvoering en een identiek meubel geproduceerd met hedendaagse technieken.
 
 Door te experimenteren met hedendaagse technieken wordt het meubel functioneel, duurzaam en fraai vorm gegeven. Enkele van deze technieken zijn, CNC frezen, laser snijden en 3d printen. Naast deze hedendaagse technieken worden de eeuwen oude wetten en technieken van het ambacht toegepast. Door deze combinatie ontstaat er een uniek eigentijds meubel.
About